ZOMERWEEK | Collage: fotografie en beweging

Code: 
20LZB017W
Beschrijving

Welke invloed heeft beweging op ruimte en compositie? Twee dagen lang buigen we ons over deze vraag. In onze zoektocht naar een antwoord laten we ons inspireren door de viewpoints-techniek, een compositietechniek uit de dans- en theaterwereld die steunt op zes pijlers: ruimte, vorm, tijd, emotie, beweging en verhaal. We werken daarvoor samen met de cursus Dans: fotografie en compositie. Vanuit een gezamenlijke insteek en inspiratie komen we tot beeldend of dansant materiaal.


Op dag één brengen we een bezoek aan de dansers. We houden ons toestel in de aanslag en wisselen indrukken uit. Als fotograaf stap je letterlijk mee in het canvas waarin de dansers bewegen, eerst zonder camera, later met. Geen paniek: je zal niet gevraagd worden mee te dansen, beloofd! Wel word je je bewust van de fysieke aanwezigheid in de ruimte, zowel van de anderen als van jezelf. Op hun beurt gaan de dansers aan de slag met hun smartphone en leren ze wat fotografie hen kan leren over hun bewegingen.


Eenmaal terug in het atelier maken we een selectie van onze beelden, die we in tweevoud printen – de dansers krijgen ook een exemplaar. De volgende dag verwerken we onze prints tot eigenzinnige collages. Opnieuw stellen we de vraag hoe ruimte, vorm, verhaal en emotie plaats krijgen binnen onze beeldende composities. We laten onze beelden extra spreken met allerhande tekenmaterialen, papier en verf. Op het einde van de cursus ontmoeten we de dansers voor een tweede keer en wisselen we onze resultaten uit.


Je hoeft geen technische fotograaf te zijn om te kunnen deelnemen: fotograferen op de automatische stand is ok! Enige ervaring met een beeldende techniek is wel gewenst. Reflecteren en spreken over beelden, beweging en compositie maken deel uit van deze cursus. Verwacht je aan een enorme portie inspiratie tijdens deze boeiende samenwerking!


Meer beeldende honger? Dan is er voor jou ook deze week:


Voorkennis
Niveau 1-2: je hoeft geen technische fotograaf te zijn om te kunnen deelnemen (fotograferen op de automatische stand is ok!). Een beetje ervaring met een beeldende techniek is wel gewenst. Beginners met veel experimenteerdrift zijn ook welkom.
Praktische info

Je brengt je eigen digitale reflexcamera of compact fototoestel (waarvan de flits uitkan) mee. Vergeet je lader en usb-kabeltje niet! Alle beeldmateriaal is aanwezig en in de cursusprijs inbegrepen. Breng liefst een eigen schort mee.

Sessie(s)
dinsdag, 28 juli, 2020 - 10:30 tot 17:30
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-07-28 10:30 2020-07-28 17:30 Europe/Brussels ZOMERWEEK | Collage: fotografie en beweging . Welke invloed heeft beweging op ruimte en compositie? Twee dagen lang buigen we ons over deze vraag. In onze zoektocht naar een antwoord laten we ons inspireren door de viewpoints-techniek, een... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/zomerweek-collage-fotografie-en-beweging
woensdag, 29 juli, 2020 - 10:30 tot 17:30
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-07-29 10:30 2020-07-29 17:30 Europe/Brussels ZOMERWEEK | Collage: fotografie en beweging . Welke invloed heeft beweging op ruimte en compositie? Twee dagen lang buigen we ons over deze vraag. In onze zoektocht naar een antwoord laten we ons inspireren door de viewpoints-techniek, een... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/zomerweek-collage-fotografie-en-beweging
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€98,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€89,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€71,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€67,00
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€18,00
Locatie

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.