ZOMERWEEK | Dans: fotografie en compositie

Code: 
20LZD056W
Beschrijving

Voor deze cursus steken we de koppen bij elkaar met de deelnemers van de fotografiecursus rond collage en beweging! Beweging en compositie zijn onze gezamenlijke insteek: samen zoeken we hoe we dit thema vanuit twee artistieke disciplines kunnen verwerken tot beeldende en dansant materiaal.


We starten met een bezoek van de fotografen. Samen wisselen we uit over de invloed van beweging op ruimte en compositie. Dat doen we volgens de viewpoints compositietechniek. De zes pijlers van deze techniek (ruimte, vorm, tijd, emotie, beweging en verhaal) bieden immers eindeloze mogelijkheden om mee te experimenteren!


We gaan samen aan de slag op en naast de dansvloer. We improviseren met lichamen, ruimte en gevoelens. Afsluiten doen we ook met de fotografen voor een inspirerende bespreking van wat er de tijdens deze tweedaagse allemaal kwam bovendrijven.


Verwacht je aan een boeiende samenwerking die je grenzen openbreekt en veel inspiratie zal opleveren!

 

Je hoeft geen technische danser te zijn om te kunnen deelnemen, maar ervaring met hedendaagse dans is wel gewenst. Reflecteren en spreken over beelden, beweging en compositie is immers onderdeel van deze cursus.

Voorkennis
Niveau 2: je hoeft geen gevorderde danser te zijn om te kunnen deelnemen maar ervaring met hedendaagse dans is wel gewenst. Beginners met veel experimenteerdrift zijn ook welkom.
Praktische info

Draag kledij waarin je gemakkelijk kan bewegen. We dansen op blote voeten. Neem ook een flesje water mee.

Sessie(s)
dinsdag, 28 juli, 2020 - 10:30 tot 17:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-07-28 10:30 2020-07-28 17:00 Europe/Brussels ZOMERWEEK | Dans: fotografie en compositie . Voor deze cursus steken we de koppen bij elkaar met de deelnemers van de fotografiecursus rond collage en beweging! Beweging en compositie zijn onze gezamenlijke insteek: samen zoeken we hoe we dit... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/zomerweek-dans-fotografie-en-compositie
woensdag, 29 juli, 2020 - 10:30 tot 17:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-07-29 10:30 2020-07-29 17:00 Europe/Brussels ZOMERWEEK | Dans: fotografie en compositie . Voor deze cursus steken we de koppen bij elkaar met de deelnemers van de fotografiecursus rond collage en beweging! Beweging en compositie zijn onze gezamenlijke insteek: samen zoeken we hoe we dit... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/zomerweek-dans-fotografie-en-compositie
Prijzen
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€78,00
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€78,00
Reduced price: if you have trouble making ends meet
€62,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€59,00
Social discount for holders of UiTPAS Leuven - only for Leuven citizens
€16,00
Locatie

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.