ZOMERWEEK | On the move: fotografie en beweging

Code: 
19LZF414W
Beschrijving

Je bent fotograaf of danser en niet bang om je artistieke horizonten te verruimen? In deze cursus onderzoeken we de relatie tussen je lichaam, de camera en het onderwerp. Daarvoor vertrekken we van de gemene deler tussen fotografie en dans: beweging.


Via diverse experimenten proberen we op deze dag twee artistieke disciplines die ver uiteen lijken te liggen, dichter bij elkaar te brengen. We starten met een onderzoek naar de beweging tussen camera en onderwerp, waarbij één of beide elementen kunnen bewegen. Je lichaam heeft de camera vast en staat centraal.


Doorheen de dag benaderen we het onderwerp dat we willen vastleggen steeds vanuit beweging. We werken stapsgewijs en introduceren de camera pas in tweede instantie: vanuit het vastleggen van een stilstaand onderwerp belanden we bij het vangen van een bewegend onderwerp. We zoeken daarbij naar alledaagse én ongewone bewegingen!


Een cursus waarbij je ontdekt hoe beweging (of: het onderzoek van je onderwerp vanuit verschillende perspectieven) je kan helpen naar sterkere en verrassende compositie. Daarin word je begeleid door docenten Evy (fotografe) en Meldy (danser/performer) die elk vanuit hun eigen expertise input geven. 


+++


Voor wie is deze cursus?


  • voor fotografen met basiservaring die geïnteresseerd zijn om zelf actief te bewegen tijdens deze cursus en die input en inspiratie zoeken om oude patronen te doorbreken en frisse, nieuwe standpunten uit te proberen.
  • voor dansers met basiservaring die geïnteresseerd zijn om met hun camera beweging actief vast te leggen. De nadruk ligt dan minder op de technische aspecten van het fotograferen, maar vooral op het onderzoeken van de mogelijkheden.


Bij vragen: stuur een mailtje naar marissa@wisper.be

Voorkennis
Niveau 2: voor fotografen OF dansers met een basiservaring. Als fotograaf ken en beheers je sluitertijd, diafragma en ISO. Je bent geïnteresseerd om zelf actief te bewegen tijdens deze cursus. OF Je hebt ervaring in dans en je bent geïnteresseerd om met je camera beweging actief vast te leggen. De nadruk ligt dan minder op de technische mogelijkheden van jouw camera, maar op vooral op het onderzoeken van de mogelijkheden. Bij vragen: stuur een mailtje naar marissa@wisper.be
Praktische info

Je hebt een digitaal reflex- of compact fototoestel (waarvan de flits uitkan), deze breng je mee., samen met een lader en usb-kabeltje. Dansers die niet over een fototoestel beschikken, kunnen ook perfect deelnemen met hun smartphone-camera!
Werk je graag op je eigen laptop? Breng deze dan ook zeker mee.

Sessie(s)
zaterdag, 27 juli, 2019 - 10:00 tot 17:00
OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN - Box
2019-07-27 10:00 2019-07-27 17:00 Europe/Brussels ZOMERWEEK | On the move: fotografie en beweging . Je bent fotograaf of danser en niet bang om je artistieke horizonten te verruimen? In deze cursus onderzoeken we de relatie tussen je lichaam, de camera en het onderwerp. Daarvoor vertrekken we van... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/zomerweek-move-fotografie-en-beweging
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€62,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€56,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€45,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€42,00
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€11,00
Locatie

OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.