ZOMERWEEK | Proeven van contactimprovisatie

Code: 
19LZD434W
Beschrijving

Bij contactimprovisatie (CI) draait alles rond ontmoeting en de dans die daaruit voortvloeit. De dansvorm ontstond in het begin van de jaren zeventig en onderzoekt de bewegingsmogelijkheden van het lichaam in relatie en fysiek contact.


Dat kan gaan van subtiel aanraken of luisteren naar - en volgen van - elkaars bewegingen, over leunen tegen je partner, rollen over elkaars rug, naar de grond en terug naar boven, tot je partner op je schouder liften. En dat allemaal zonder vaste vormen of passen!


We beginnen bij het begin en nemen de tijd om deze dansvorm onderzoekend en spelend te leren kennen. Je maakt kennis met de principes en technieken die bij contactimprovisatie horen, zoals gewicht geven en nemen, actief luisteren, lifttechnieken hanteren en jezelf opvangen.

Voorkennis
Niveau 0: dit is een kennismakingscursus waarvoor je geen voorkennis nodig hebt. Maar ook wie al eens eerder kennismaakte, is welkom!
Praktische info

Draag kledij waarin je gemakkelijk kan bewegen. Neem een flesje water mee en een paar zachte knielappen. We dansen op blote voeten.

Sessie(s)
vrijdag, 26 juli, 2019 - 13:00 tot 16:00
OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN - Zwarte zaal
2019-07-26 13:00 2019-07-26 16:00 Europe/Brussels ZOMERWEEK | Proeven van contactimprovisatie . Bij contactimprovisatie (CI) draait alles rond ontmoeting en de dans die daaruit voortvloeit. De dansvorm ontstond in het begin van de jaren zeventig en onderzoekt de bewegingsmogelijkheden van het... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/zomerweek-proeven-van-contactimprovisatie
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€23,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€21,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€17,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€16,00
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€4,00
Locatie

OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.