ZOMERWEEK | Schilderen: anders kijken

Code: 
19LZB350W
Beschrijving

Zin om het schilderen eens vanuit een radicaal andere invalshoek te bekijken? Tijdens deze cursus geven we het schilderen een filosofische twist en vertrekken we vanuit enkele straffe vragen:


Zijn de dingen er ook als ik ze niet zie? Ben ik (meer dan) mijn lichaam? Hoe werkt taal? Zit de mens in de tijd of de tijd in de mens? Spreekt een spiegel de waarheid? Waar liggen de grenzen van de kunst? Kunnen we geluid schilderen? Kunnen we zien met onze vingers? 


Korte kijk- en denkoefeningen rond deze en andere triggerende kwesties vormen telkens het uitgangspunt bij het maken van een schilderij. Daarbij laten we ons inspireren door klassieke en hedendaagse kunstenaars én filosofen. Docente Kristien Bosmans studeerde filosofie én schilderkunst en neemt je mee op ontdekkingsreis. 


Veel of weinig ervaring? Voor deze cursus volstaan een ferme portie experimenteerdrift en een scheut out of the box denkvermogen. Je wordt beloond met een nieuwe insteken, inspiratie uit onverwachte hoeken en inzichten die je schildersbrein op volle toeren doen draaien!

Voorkennis
Niveau 1-2: je hebt al in meer of mindere mate ervaring met schilderen. Maar een open blik, zin in experiment en een flinke portie lef zijn belangrijker dan (veel) schilderservaring! Bij twijfel of vragen mail: marissa@wisper.be
Praktische info

Alle materiaal is aanwezig en in de cursusprijs inbegrepen. 
Breng liefst een eigen schort mee.

Voor de lunch 's middags nodigen we je graag uit in de ZOMERBAR op het dak van OPEK. Je kan er je eigen lunchpakket opeten of ter plaatse voor 9 euro een dagschotel bestellen (er is elke dag keuze uit een vegetarische en niet-vegetarische optie).

Sessie(s)
donderdag, 25 juli, 2019 - 10:30 tot 17:30
OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN - Beeldatelier
2019-07-25 10:30 2019-07-25 17:30 Europe/Brussels ZOMERWEEK | Schilderen: anders kijken . Zin om het schilderen eens vanuit een radicaal andere invalshoek te bekijken? Tijdens deze cursus geven we het schilderen een filosofische twist en vertrekken we vanuit enkele straffe vragen:Zijn de... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/zomerweek-schilderen-anders-kijken
vrijdag, 26 juli, 2019 - 10:30 tot 17:30
OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN - Beeldatelier
2019-07-26 10:30 2019-07-26 17:30 Europe/Brussels ZOMERWEEK | Schilderen: anders kijken . Zin om het schilderen eens vanuit een radicaal andere invalshoek te bekijken? Tijdens deze cursus geven we het schilderen een filosofische twist en vertrekken we vanuit enkele straffe vragen:Zijn de... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/zomerweek-schilderen-anders-kijken
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€97,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€88,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€70,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€66,00
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€18,00
Locatie

OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.