ZOMERWEEK | Tekenen: spelen met abstractie

Code: 
19LZB349W
Deze cursus is helaas volzet maar je kan je wel nog inschrijven zodat je op de wachtlijst komt te staan!
Beschrijving

Tekenen is aandachtig kijken en bewust kiezen, maar ook: toeval én experiment! Heb je goesting om jezelf een uitdaging te stellen? Er zijn duizenden pistes om tot een abstracte tekening te komen.


Je kunt vertrekken vanuit schriftuur (manieren waarop je tekent), materiaal (grafiet, houtskool, inkt) of bestaande beelden (natuur, architectuur, portretten, knipsels, foto’s, vlekken). Maar je kan ook starten vanuit de beeldelementen zelf (compositie, beweging, vorm, ritme, en kleur)! We tekenen en hertekenen, we leggen lagen of zoeken naar eenvoud in lijn en gebaar.


We werken met wat de omgeving ons te bieden heeft: rommel in het atelier, het Keizersbergpark, de architectuur rond OPEK, de mensen op het terras in de zon. Of we zoomen in: het gras, het stof, je sokken, een kleurig restje salade op je bord. Alles is inspiratie!


En je zal zien: na deze abstracte tekentweedaagse lijkt niets nog hetzelfde als voorheen ...

Voorkennis
Niveau X: zin om te tekenen en een flinke portie experimenteerdrift zijn belangrijker dan (veel) ervaring met tekenen.
Praktische info

Alle materiaal is aanwezig en in de cursusprijs inbegrepen. 
Breng liefst een eigen schort mee.

Voor de lunch 's middags nodigen we je graag uit in de ZOMERBAR op het dak van OPEK. Je kan er je eigen lunchpakket opeten of ter plaatse voor 9 euro een dagschotel bestellen (er is elke dag keuze uit een vegetarische en niet-vegetarische optie).

Sessie(s)
dinsdag, 23 juli, 2019 - 10:30 tot 17:30
OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN - Beeldatelier
2019-07-23 10:30 2019-07-23 17:30 Europe/Brussels ZOMERWEEK | Tekenen: spelen met abstractie . Tekenen is aandachtig kijken en bewust kiezen, maar ook: toeval én experiment! Heb je goesting om jezelf een uitdaging te stellen? Er zijn duizenden pistes om tot een abstracte tekening te komen.Je... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/zomerweek-tekenen-spelen-met-abstractie
woensdag, 24 juli, 2019 - 10:30 tot 17:30
OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN - Beeldatelier
2019-07-24 10:30 2019-07-24 17:30 Europe/Brussels ZOMERWEEK | Tekenen: spelen met abstractie . Tekenen is aandachtig kijken en bewust kiezen, maar ook: toeval én experiment! Heb je goesting om jezelf een uitdaging te stellen? Er zijn duizenden pistes om tot een abstracte tekening te komen.Je... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/zomerweek-tekenen-spelen-met-abstractie
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€97,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€88,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€70,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€66,00
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€18,00
Locatie

OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.