Fotografie voor beginners: spelen met licht

Code: 
21EVF901W
Beschrijving

Dit is een ONLINE cursus die integraal doorgaat in een virtuele lesomgeving.

We werken de inhoud van de sessies op zo'n manier uit dat het online gegeven een meerwaarde is bij het deelnemen! Meer info in de tekst hieronder.


///


Zonder licht geen fotografie! Maar licht is veel meer dan een ontstaansvoorwaarde, het is een essentieel element voor de sfeer van de beelden die je vastlegt.


Samen voeren we tijdens deze reeks een speels onderzoek. Welke invloed hebben verschillende lichtsituaties op jouw beeld? Welke sfeer roepen ze op? Welke keuzes kan je hierin maken als fotograaf? Via experiment en concrete oefeningen tasten we verschillende beeldende mogelijkheden af. 


Van tegenlicht tot strijklicht, van nachtopnames tot flitslichten: we laten verschillende lichtomstandigheden de revue passeren. Door zelf bepaalde belichtingen op te zoeken of te ensceneren, word je je steeds meer bewust van de invloed van licht op je resultaat.


Je komt tot nieuwe inzichten en verrassende resultaten waar techniek en inhoud hand in hand gaan!


Verwacht je in deze cursus niet aan een uitgebreide technische inleiding tot de basisprincipes van fotografie. Daarvoor zijn drie ochtenden helaas te kort! Wel onderzoeken we actief de invloeden van diafragma, sluitertijd en ISO-waarde en leer je op die manier ook beter omgaan met je camera.


Zo werken we: we ontmoeten elkaar elke sessie op Zoom, waar je via actieve opdrachten in interactie gaat met de docent en de andere deelnemers. Enkele dagen voor de start krijg je nog een mail met praktische info!

Voorkennis
Niveau 0-1: dit is een reeks voor beginnende fotografen dus je hebt geen voorkennis nodig om deel te nemen.
Praktische info

Je werkt met je eigen digitaal reflex- of compact fototoestel (waarvan de flits uitkan). Je volgt de sessies vanop je eigen computer/laptop/tablet met internetverbinding en werkende microfoon & camera.

Sessie(s)
vrijdag, 23 april, 2021 - 10:00 tot 12:30
Bij jou thuis - online
2021-04-23 10:00 2021-04-23 12:30 Europe/Brussels Fotografie voor beginners: spelen met licht . Dit is een ONLINE cursus die integraal doorgaat in een virtuele lesomgeving.We werken de inhoud van de sessies op zo'n manier uit dat het online gegeven een meerwaarde is bij het deelnemen! Meer... - https://www.wisper.be/cursus/online/fotografie-voor-beginners-spelen-met-licht
vrijdag, 30 april, 2021 - 10:00 tot 12:30
Bij jou thuis - online
2021-04-30 10:00 2021-04-30 12:30 Europe/Brussels Fotografie voor beginners: spelen met licht . Dit is een ONLINE cursus die integraal doorgaat in een virtuele lesomgeving.We werken de inhoud van de sessies op zo'n manier uit dat het online gegeven een meerwaarde is bij het deelnemen! Meer... - https://www.wisper.be/cursus/online/fotografie-voor-beginners-spelen-met-licht
vrijdag, 7 mei, 2021 - 10:00 tot 12:30
Bij jou thuis - online
2021-05-07 10:00 2021-05-07 12:30 Europe/Brussels Fotografie voor beginners: spelen met licht . Dit is een ONLINE cursus die integraal doorgaat in een virtuele lesomgeving.We werken de inhoud van de sessies op zo'n manier uit dat het online gegeven een meerwaarde is bij het deelnemen! Meer... - https://www.wisper.be/cursus/online/fotografie-voor-beginners-spelen-met-licht
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€69,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€63,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€50,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€47,00
UiTPAS kansentarief
€13,00
Locatie

Bij jou thuis

Deze cursus volg je online
België

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.