Illustreren: van portret naar personage

Code: 
21EVB696W
Deze cursus is helaas volzet maar je kan je wel nog inschrijven zodat je op de wachtlijst komt te staan!
Beschrijving

Dit is een ONLINE cursus die integraal doorgaat in een virtuele lesomgeving.

We werken de inhoud van de sessies op zo'n manier uit dat het online gegeven een meerwaarde is bij het deelnemen! Meer info hieronder.


///


Personages zijn karakters die spreken. Ze hebben expressieve houdingen, uitgesproken uiterlijke kenmerken en een hele eigen identiteit die je als tekenaar zelf kan vormgeven. Bij het ontwerpen van personages put je uit de dingen die je ziet en de dingen die je kent. En er zijn natuurlijk ook trucjes om bepaalde karakteristieke kenmerken in de verf te zetten.


Maar zo'n eigen personage vormgeven zonder houvast is moeilijk! Daarom vertrekken we vanuit allerlei voorbeelden. Ons eigen gezicht en dat van onze medecursisten, bekende en onbekende portretten in tijdschriften ... Vanuit allerlei houdingen ontstaat er inspiratie tot het vormen van karakters waar je misschien zelf op gekomen zou zijn. Van blinde tekenstudies tot snelle schetsen: jouw personage ontstaat soms spontaan en krijgt dan de tijd om verder uitgewerkt te worden.


Tijdens deze tweedaagse ochtendcursus vertrekken we vanuit waarneming om (humoristische) personages te ontwerpen. Je hebt geen tekenervaring nodig, maar wel een beetje lef om te durven experimenteren met vormen en lijnen. "Foute" lijnen bestaan niet!


Zo werken we: aan de start van elke sessie log je in en ga je in interactie met de docent en de andere deelnemers via actieve opdrachten. Je werkt met het tekenmateriaal dat je thuis hebt liggen. Enkele dagen voor de start ontvang je nog een mail met meer info over het online platform dat voor deze cursus gebruikt wordt!

Voorkennis
Niveau X: voor iedereen die durft, met of zonder voorkennis!
Praktische info

Je hebt nodig: een computer/tablet/laptop met internetverbinding en met een werkende microfoon en camera.

Je hebt nodig: een computer/tablet/laptop met internetverbinding en met een werkende microfoon en camera.

Om mee te doen is het tekenmateriaal dat je thuis hebt liggen voldoende: potlood, pen, gom .... eventueel houtskool. Tekenpapier en gekleurd papier, restjes karton: alles kan dienen als ondergrond. Leg ook wat tijdschriften klaar!

Sessie(s)
zaterdag, 24 april, 2021 - 10:00 tot 13:00
Bij jou thuis - online
2021-04-24 10:00 2021-04-24 13:00 Europe/Brussels Illustreren: van portret naar personage . Dit is een ONLINE cursus die integraal doorgaat in een virtuele lesomgeving.We werken de inhoud van de sessies op zo'n manier uit dat het online gegeven een meerwaarde is bij het deelnemen! Meer... - https://www.wisper.be/cursus/online/illustreren-van-portret-naar-personage
zondag, 25 april, 2021 - 10:00 tot 13:00
Bij jou thuis - online
2021-04-25 10:00 2021-04-25 13:00 Europe/Brussels Illustreren: van portret naar personage . Dit is een ONLINE cursus die integraal doorgaat in een virtuele lesomgeving.We werken de inhoud van de sessies op zo'n manier uit dat het online gegeven een meerwaarde is bij het deelnemen! Meer... - https://www.wisper.be/cursus/online/illustreren-van-portret-naar-personage
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€48,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€44,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€35,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€33,00
UiTPAS kansentarief
€9,00
Locatie

Bij jou thuis

Deze cursus volg je online
België

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.