ONLINE | Blauwdruk van de stad

Code: 
21EVB534W
Beschrijving

Dit is een ONLINE cursus die integraal doorgaat in een virtuele lesomgeving.

We werken de inhoud van de sessies op zo'n manier uit dat het online gegeven een meerwaarde is bij het deelnemen! Meer info op www.wisper.be/voorjaar21


///


Deze cursus daagt je uit om op onderzoek uit te gaan in je eigen gemeente! Wat gebeurt er, hoe bewegen mensen zich er door de straten, welke lijnen worden er gevormd, hoe is jouw stad of dorp ingedeeld, wat doet dat met de mensen die er wonen? Als analisten en architecten onderwerpen we de wereld rondom onze eigen woning aan nauwkeurige observatie.


De eerste dag gaan we vooral verzamelen, bekijken, analyseren, notities maken en vastleggen met pen of potlood en papier. Aan de hand van opdrachten tekenen en/of beschrijven we wat we ervaren en waarnemen. De tweede dag leggen we alles samen, zoeken we verbanden, mixen we beelden en tekst. 


Zorg dat je thuis een printer/scanner ter beschikking hebt! Als een bonte online redactie van schrijvers-beeldenmakers bundelen we de krachten om een soort magazine te maken met het materiaal dat we verzamelden.


Zo werken we: je werkt vanuit je eigen setting maar staat online in contact met de andere deelnemers. Samen vormen we een netwerk met een gemeenschappelijk doel: het verbeelden en verwoorden van onze openbare omgeving. Enkele dagen vooraf krijg je nog een mail met praktische instructies over het online platform dat gebruikt zal worden.


Dit is een cursus voor schrijvers met nieuwsgierigheid naar beeld en/of voor tekenaars die al eens graag naar tekst grijpen. Je kan perfect binnen je eigen discipline blijven, maar wie nieuwsgierig is, kan ook de crossover maken!

Voorkennis
Niveau 1 - 2: zowel voor beginners met veel experimenteerdrift als voor deelnemers die al wat basiservaring hebben. Het is wel belangrijk dat je vlot aan de slag kan met het uploaden van foto's naar je pc of laptop.
Praktische info

Je hebt nodig: een printer/scanner + een computer/laptop/tablet met internetverbinding en werkende microfoon en camera. Een koptelefoon is handig maar geen must.

Sessie(s)
zaterdag, 27 maart, 2021 - 10:00 tot 16:00
bij jou thuis - Thuis
2021-03-27 10:00 2021-03-27 16:00 Europe/Brussels ONLINE | Blauwdruk van de stad . Dit is een ONLINE cursus die integraal doorgaat in een virtuele lesomgeving. We werken de inhoud van de sessies op zo'n manier uit dat het online gegeven een meerwaarde is bij het deelnemen! Meer... - https://www.wisper.be/cursus/online/online-blauwdruk-van-de-stad
zondag, 28 maart, 2021 - 10:00 tot 16:00
bij jou thuis - Thuis
2021-03-28 10:00 2021-03-28 16:00 Europe/Brussels ONLINE | Blauwdruk van de stad . Dit is een ONLINE cursus die integraal doorgaat in een virtuele lesomgeving. We werken de inhoud van de sessies op zo'n manier uit dat het online gegeven een meerwaarde is bij het deelnemen! Meer... - https://www.wisper.be/cursus/online/online-blauwdruk-van-de-stad
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€86,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€78,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€62,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€59,00
UiTPAS kansentarief
€16,00
Locatie

Bij jou thuis

Deze cursus volg je online
België

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.