ONLINE | WISPERpro: Gegen perfektionismus

Code: 
21EVB239W
Deze cursus is helaas volzet maar je kan je wel nog inschrijven zodat je op de wachtlijst komt te staan!
Beschrijving

Dit is een ONLINE cursus die integraal doorgaat in een virtuele lesomgeving.

We werken de inhoud van de sessies op zo'n manier uit dat het online gegeven een meerwaarde is bij het deelnemen! Meer info op www.wisper.be/voorjaar21


///


Creativiteit neemt toe naarmate je fouten durft toelaten, vrijuit kan experimenteren en bereid bent om het onverwachte te omarmen. Maar een perfectionistische houding kan dat alles behoorlijk in de weg zitten.


Word jij als kunsteducator ook geconfronteerd met perfectionisme als blokkade in de groepen waarmee je werkt? In deze cursus bieden we je artistieke oefeningen aan die het maken van fouten aanmoedigen! De docent werkt zelf vanuit een beeldend kader, maar begeleiders met alle mogelijke achtergronden zijn welkom om deel te nemen.


Ervaringen en ideeën worden uitgewisseld en jullie werken zelf nieuwe methodes uit. We gaan zelf actief en beeldend aan de slag terwijl we het hebben over jouw rol als begeleider in de strijd tegen perfectionisme. Hoe reageer je zelf op fouten? Geef jij complimenten over het proces (en niet enkel over het eindresultaat)? Waar ben je precies bang voor? Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Hoe vaak ga je samen op zoek naar oplossingen? Ook de kracht van groepsdynamiek komt aan bod.


Je krijgt input op twee vlakken. Ten eerste krijg je concrete oefenstof aangereikt: inspiratie om je eigen sessies actief, beeldend en laagdrempelig te maken. Ten tweede werken we rond methodiek: een gestructureerde manier om via beeldende middelen de persoonlijke vaardigheden van mensen te ontwikkelen en hun creativiteit te vergroten.


De kunsten als tegenwicht voor perfectionisme. Wie durft?

Voorkennis
Je bent leerkracht, begeleider en/of hebt interesse in werken met uiteenlopende groepen kinderen, jongeren of volwassenen vanuit een beeldende insteek. Deze cursus is voor docenten, coaches en begeleiders van groepen die graag perfectionisme in hun praktijk of bij hun doelgroep willen verlichten.
Praktische info

Je hebt nodig: een computer/laptop/tablet met internetverbinding en met werkende microfoon en camera. Een koptelefoon is handig maar geen must.

Je ontvangt van de docent nog een bericht met praktische info over het online platform dat tijdens deze cursus gebruikt wordt.

Sessie(s)
zaterdag, 13 februari, 2021 - 10:00 tot 17:00
bij jou thuis - Thuis
2021-02-13 10:00 2021-02-13 17:00 Europe/Brussels ONLINE | WISPERpro: Gegen perfektionismus . Dit is een ONLINE cursus die integraal doorgaat in een virtuele lesomgeving. We werken de inhoud van de sessies op zo'n manier uit dat het online gegeven een meerwaarde is bij het deelnemen! Meer... - https://www.wisper.be/cursus/online/online-wisperpro-gegen-perfektionismus
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€53,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€48,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€38,00
Locatie

Bij jou thuis

Deze cursus volg je online
België

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.