ONLINE | WISPERpro: Schrijven voor alle leeftijden: personages, inspiratie, taal

Code: 
21EVR353W
Deze cursus is helaas volzet maar je kan je wel nog inschrijven zodat je op de wachtlijst komt te staan!
Beschrijving

Dit is een ONLINE cursus die integraal doorgaat in een virtuele lesomgeving.

We werken de inhoud van de sessies op zo'n manier uit dat het online gegeven een meerwaarde is bij het deelnemen! Meer info op www.wisper.be/voorjaar21


Hoe begin je aan een verhaal? Waar vind je inspiratie? En wie mag je verhaal vertellen?


Het zijn vragen die telkens weer de kop opsteken, of je nu volwassenen, jongeren of kinderen aan het schrijven wil krijgen. Proefondervindelijk gaan we in deze cursus samen na wat werkt en wat niet om de schrijfmotor van een groep deelnemers in gang te zetten!


Eerst gaan we in op de zoektocht naar inspiratie. We overlopen daarbij verschillende invalshoeken om te komen tot een personage als sleutelelement van het verhaal.


Vervolgens buigen we ons over het bijhorende taalregister. De personages in een kinderboek zijn immers niet te vergelijken met die in een roman voor volwassenen! In functie van het lezerspubliek dat je als schrijver voor ogen hebt, moet je dan ook het taalgebruik van je personage onder de loep nemen.


Verwacht je aan verschillende actieve schrijfoefeningen, gecombineerd met boeiende reflectie onder vakgenoten over het ontstaan van inspiratie en personages en over de rol van taal in het schrijfproces.​

Voorkennis
Voor leerkrachten en begeleiders. Je hebt geen voorkennis nodig om deel te nemen.
Praktische info

Je hebt nodig: een computer/laptop/tablet met internetverbinding en met werkende microfoon en camera. Een koptelefoon is handig maar geen must.

Je ontvangt van de docent nog een bericht met praktische info over het online platform dat tijdens deze cursus gebruikt wordt.

Sessie(s)
maandag, 15 februari, 2021 - 10:00 tot 15:00
bij jou thuis - Thuis
2021-02-15 10:00 2021-02-15 15:00 Europe/Brussels ONLINE | WISPERpro: Schrijven voor alle leeftijden: personages, inspiratie, taal . Dit is een ONLINE cursus die integraal doorgaat in een virtuele lesomgeving. We werken de inhoud van de sessies op zo'n manier uit dat het online gegeven een meerwaarde is bij het deelnemen!... - https://www.wisper.be/cursus/online/online-wisperpro-schrijven-voor-alle-leeftijden-personages-inspiratie-taal
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€47,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€43,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€34,00
Locatie

Bij jou thuis

Deze cursus volg je online
België

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.