Sounddesign met analoge synthesizers i.s.m. Center-MCS

Code: 
21EVM691S
Beschrijving

Dit is een ONLINE cursus die integraal doorgaat in een virtuele lesomgeving.

We werken de inhoud van de sessies op zo'n manier uit dat het online gegeven een meerwaarde is bij het deelnemen! Meer info in de tekst hieronder.


///


De introductie van eerste analoge synths zoals Moog Minimoog of Buchla's synth in de jaren '60 deed de muziekwereld op haar grondvesten daveren. Het werd tevens startschot van het enorm uitgebreide genre van elektronische muziek. Een genre waarin alles mogelijk is en waar geregeld totaal nieuwe stijlen en subgenres opduiken.


In deze introductieworkshop maak je kennis met de fascinerende wereld van analoge synths, één van de basisinstrumenten van de elektronische muziek. Je leert de componenten (oscillators, filters, envelopes, modulatie sectie) waaruit een analoge synth is opgebouwd uitgebreid kennen en ontdekt hoe deze op elkaar inwerken.


Vervolgens kiezen we een aantal instrumenten uit je vertrouwde omgeving en leer je hoe je de klanken ervan op een analoge synth kan programmeren. Vervolgens gebruik je deze kennis om je eigen klankenpalet te ontwerpen door middel van analoge synthese technieken.


Zo werken we: we ontmoeten elkaar elke sessie via Zoom. Enkele dagen voor de start krijg je nog een mail met praktische instructies!


+++


Over het Center-MCS

Het Center for Music, Coding & Sound Design is een organisatie en community in Gent die zich toespitst op de cross-over tussen muziek, geluid en nieuwe (digitale) technologie. Center-MCS wil nieuwe benaderingen en technieken verspreiden via events zoals talks, performative lectures en educatieve activiteiten waaronder workshops en masterclasses.

De focus ligt hierbij op topics zoals analoge/digitale geluidssynthese, digitale modulaire synthese (met software systemen zoals MaxMSP, Pure Data, Reactor or VCV rack), compositie en arrangementstechnieken in verschillende genres van elektronische muziek, (live) coding en algorave style muziekproductie.

Voorkennis
Niveau 1: dit is een beginnerscursus waarvoor je geen voorkennis nodig hebt.
Partners

Center-MCS

Praktische info

Gebruik thuis jouw eigen synthesizer of vst plugin. Je volgt de sessies vanop je computer/laptop/tablet met internetverbinding en werkende microfoon & camera.

Sessie(s)
maandag, 3 mei, 2021 - 19:00 tot 21:00
Bij jou thuis - online
2021-05-03 19:00 2021-05-03 21:00 Europe/Brussels Sounddesign met analoge synthesizers i.s.m. Center-MCS . Dit is een ONLINE cursus die integraal doorgaat in een virtuele lesomgeving.We werken de inhoud van de sessies op zo'n manier uit dat het online gegeven een meerwaarde is bij het deelnemen! Meer... - https://www.wisper.be/cursus/online/sounddesign-met-analoge-synthesizers-ism-center-mcs
maandag, 10 mei, 2021 - 19:00 tot 21:00
Bij jou thuis - online
2021-05-10 19:00 2021-05-10 21:00 Europe/Brussels Sounddesign met analoge synthesizers i.s.m. Center-MCS . Dit is een ONLINE cursus die integraal doorgaat in een virtuele lesomgeving.We werken de inhoud van de sessies op zo'n manier uit dat het online gegeven een meerwaarde is bij het deelnemen! Meer... - https://www.wisper.be/cursus/online/sounddesign-met-analoge-synthesizers-ism-center-mcs
maandag, 17 mei, 2021 - 19:00 tot 21:00
Bij jou thuis - online
2021-05-17 19:00 2021-05-17 21:00 Europe/Brussels Sounddesign met analoge synthesizers i.s.m. Center-MCS . Dit is een ONLINE cursus die integraal doorgaat in een virtuele lesomgeving.We werken de inhoud van de sessies op zo'n manier uit dat het online gegeven een meerwaarde is bij het deelnemen! Meer... - https://www.wisper.be/cursus/online/sounddesign-met-analoge-synthesizers-ism-center-mcs
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€48,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€44,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€35,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€33,00
UiTPAS kansentarief
€9,00
Locatie

Bij jou thuis

Deze cursus volg je online
België

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.