WISPERpro | 360° scherm

Code: 
21EVM348W
Beschrijving

Digitaal werken baant (of eerder: buldert) zich een weg door onze gekende manieren van leren en dat is bij WISPER niet anders geweest. Het afgelopen jaar onderzochten wij op meerdere vlakken hoe je van een online leeromgeving een artistieke en dynamische meerwaarde kan maken. Dat onderzoek delen we heel graag met jullie.

 

Tijdens deze online WISPERpro cursus breken we de hoofden open en creëren we mogelijkheden binnen de nieuwe werkelijkheid. We kruipen langs alle krochten van het internet, gebruiken zetten verschillende artistieke disciplines in (beeld, dans, muziek, theater) en betrekken de wereld en de dagdagelijkse omgeving in het leren over en door kunst. Groepsdynamisch, artistiek en zot zijn daarbij kernwoorden.

 

Wij stellen een dag lang alles in vraag en op losse schroeven, maar verliezen daarbij onze kernvisie op kunsteducatie niet uit het oog. Integendeel: die kernvisie wordt doorheen ons werkproces steeds duidelijker als essentie van ons werk.  


In de voormiddag onderzoeken we hoe we het (schijnbaar) statische gegeven van een scherm als venster op de wereld kunnen doorbreken. We zoeken naar werkvormen doorheen, in, rond, langs, over en onder de “kottekes”. In de namiddag verkennen we welke andere tools en werkvormen dan de videocall je nog kan inzetten om een groep op afstand en toch samen te laten werken.

 

Je gaat zelf actief aan de slag! Een werkende camera, een smartphone met whatsapp, ruimte en bewegingsvrijheid zijn daarbij nodig. 

Voorkennis
Je bent leerkracht, begeleider en/of hebt interesse in werken met uiteenlopende groepen kinderen, jongeren of volwassenen vanuit een kunstzinnige insteek.
Praktische info

Je hebt nodig: een werkende camera, een smartphone met whatsapp, ruimte en bewegingsvrijheid.

Sessie(s)
zaterdag, 17 april, 2021 - 10:00 tot 17:00
Bij jou thuis - online
2021-04-17 10:00 2021-04-17 17:00 Europe/Brussels WISPERpro | 360° scherm . Digitaal werken baant (of eerder: buldert) zich een weg door onze gekende manieren van leren en dat is bij WISPER niet anders geweest. Het afgelopen jaar onderzochten wij op meerdere vlakken hoe je... - https://www.wisper.be/cursus/online/wisperpro-360-scherm
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€53,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€48,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€38,00
Locatie

Bij jou thuis

Deze cursus volg je online
België

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.