29 april - Dag van de Dans 2017

Op Dag van de Dans, 29 april 2017, is voor de tweede keer op rij in heel Vlaanderen en Brussel dans te zien en te beleven. Theaters, straten, pleinen, gangen en zolders ... Dansers en choreografen werpen met hun creaties, projecten en interactieve initiatieven een ander licht op de plek en het moment. En voor je het weet ben jij erbij betrokken! 

Ook WISPER heeft samen met Gent Bougement en CI Belgium een pittige bijdrage aan het programma in elkaar gemixt voor deze topdag. De activiteiten hieronder zijn een mooie opwarming voor het parcours met verschillende voorstellingen en events dat je nadien op de Dag van de Dans kan volgen. Meer info daarover vind je op de website van de Vooruit

L’évènement: dansduo’s

Onder de noemer "L’évènement" maken Florencia Demestri en Samuel Lefeuvre kleine creaties voor niet-conventionele theaterruimtes. Ze halen inspiratie uit bijzondere plekken in de marge van onze samenleving. Voor deze creatie gingen ze aan het werk op straat. Ze gingen ontmoetingen aan met daklozen en probeerden zich in hun universum te verplaatsen.

In aanloop naar Dag van de Dans geven ze via een workshop een inkijk in de principes van hun dans waarin ze ‘de dakloze’ als inspiratie nemen voor een duet . "L’évènement" doet ons reflecteren over de plaats die elk van ons inneemt in de maatschappij en over onze relatie tot mensen die volgens andere regels leven. Tegelijkertijd delen ze een wereld met het publiek en verliezen ze zich in de andere realiteit. Dementia, waanzin, delirium tremens.

Het resultaat van de workshop wordt getoond op zaterdag 29 april om 17u aan de stadshal in Gent. Deze voorstelling is gratis!
 

Grote contactimpro dansJAM in Gent

Op de Dag van de Dans zoeken we voor de verandering niet de gezellige beslotenheid van de studio op, maar gaan we de dans aan in het centrum van Gent, onder de stadshal, van 13u-16u.
Wil je meedoen? Dat kan! Doe je danskleren aan en kom gewoon af vanaf 13u om mee te jammen. We warmen samen op en krijgen nu en dan extra input als inspiratie voor een heerlijke namiddag dansen. Geen idee wat je kunt verwachten of nog nooit contactimpro gedaan? Geen probleem: er zullen mensen aanwezig zijn die je graag een introductie geven of meenemen in de vibe.

Deelname is gratis. De JAM gaat door onder de Stadshal van Gent (Poeljemarkt) van 13u tot 16u. 

Dansinterventies in Gent - een samenwerking van Gent Bougement en WISPER

Er zullen op 29 april ook enkele dansinterventies in en rond de stadshal van Gent (Poeljemarkt) plaatsvinden. 
Nieuwsgierig? Kom langs! Om 14u verrast o.a. TALK ons met een korte try-out. Om 17u zien we resultaten van de workshop L’événement, dansduo’s geïnspireerd op werk van Florencia Demestri en Samuel Lefeuvre. Ervoor en erna kan je zelf dansen tijdens de contactimpro dansjam die doorgaat onder de stadshal en kan je verder je weg vervolgen naar Campo, Evergem en de Vooruit voor meer dans.