Dag van de Dans 2020

DAG VAN DE DANS IN S.M.A.K. Gent

In het weekend van 25 en 26 april is het dubbel feest. Dag van de Dans telt haar 5de editie en Erfgoeddag blaast 20 kaarsjes uit. Om dat gepast te vieren slaan Dag van de Dans, S.M.A.K., WISPER, Platform-K, danscentrumjette en Danspunt de handen in elkaar. Het resultaat: drie danstrajecten in één parcours in het S.M.A.K. met als feestelijke afsluiter Bal Bazaar!

Choreografen van dienst zijn Tchi-ann Liu (WISPER), Ido Batash (Platform-K) en Gabriela Ceceña (danscentrumjette). Hun inspiratie is drieledig: de kunstwerken in het museum en de expo van Kris Martin, de eigenheid van de expositieruimtes en ‘nacht’, het thema van Erfgoeddag 2020. Samen met de dansers gaan ze een onderzoek aan over beweging en zeggingskracht, individu en groep, kunst en ruimte. Hoe verhouden we ons tot de ruimte? Tot de kunst in die ruimte? En tot elkaar?

Wanneer staat wat op het programma?

Op zaterdag 25 april vormen de voorstellingen samen één parcours van anderhalf uur dat tweemaal plaatsvindt. Danspunt sluit de dag in stijl af met Bal Bazaar, een dansfeest voor alle leeftijden. Grootouders en kleinkinderen trekken het feest op gang. Nadien nodigen ze je uit om zelf een danspasje te wagen.

Op zondag 26 april vertoont de WISPER-groep van Tchi-ann haar deel nog twee keer opnieuw in een voorstelling van telkens 30 minuten. Die dag is het bovendien erfgoeddag en kan je ook gratis de volledige collectie van het S.M.A.K. bewonderen.

Alle voorstellingen zijn volledig gratis en vooraf registreren is niet nodig. Welkom!

Noteer alvast in je agenda:

Zaterdag 25 april:
Parcours (WISPER, Platform-K & danscentrumjette): 13u
Parcours (WISPER, Platform-K & danscentrumjette): 15u30
Bal Bazaar: 17u

Zondag 26 april:
WISPER: 14u
WISPER: 16u