De verschillende cursuslocaties op DOK Noord (Gent)

WISPER heeft verschillende cursuslocaties op DOK Noord: De Expeditie, Doxtudio, Hal 26 en De Spinnerij. Is het de eerste keer dat je op één van deze plekken komt? Lees dan best even de richtlijnen hieronder want je loopt makkelijk verloren op deze site!

HOE KOM JE OP DOK NOORD?

TE VOET OF MET DE FIETS
Er zijn twee manieren om op de site te komen: via de Sint-Salvatorstraat (ingang aan grote metalen hek aan straatkant) of via de Ring (ingang via Groene Poort onder Delhaize-bord). De meeste cursuslocaties liggen het dichtst bij de ingang aan de Sint-Salvatorstraat - enkel Doxtudio ligt dichter bij de ingang aan de Ring. Aan de Sint-Salvatorstraat is een fietsers- en voetgangersdoorgang ter hoogte van het grote metalen hek. Er zijn 75 overdekte fietsenstallingen voorzien op het terrein, naast De Expeditie (gebouw F).

MET HET OPENBAAR VERVOER
Vanaf het station van Gent-Sint-Pieters kan je tram 4 nemen (richting Moscou om naar Dok Noord te gaan, richting Zwijnaardebrug om terug naar het station te keren). Stap af aan de halte Tolpoort en wandel 200 meter tot de ingang van Dok Noord aan de Sint-Salvatorstraat.

Er is geen rechtstreekse verbinding tussen het station Gent-Dampoort en Dok Noord. De kortste weg te voet loopt langs de Ring (R40).

MET DE AUTO
Neem vanuit Antwerpen-Kortrijk (E17) of Brussel-Oostende (E40) de afrit Gent-Centrum en volg "Alle Richtingen". Ga rechtsaf aan de verkeerslichten en volg de R40 richting Gent-Dampoort/Eeklo. Aan het Oktrooiplein (rond punt aan station Gent-Dampoort) rijd je verder richting Eeklo (3e afrit). Na 1,2 km kom je via het Stapelplein op Dok Noord. Volg verder de R40 en neem de bocht van 90° naar links. Iets voor de verkeerslichten kun je linksaf slaan in de Sassevaartstraat (straat parallel aan de R40).

De inrit van de parking bevindt zich na 150 meter aan de rechterkant van de straat. Neem in de parking de uitgang Carelsplein. Vandaaruit is het 100 meter wandelen naar De Expeditie (gebouw F).
Opgelet: parking rondom de site is eveneens betalend (ook 's avonds). Houd hier dus zeker rekening mee om een boete te vermijden! 

DE CURSUSLOCATIES ZELF

DE EXPEDITIE
Als je via de Ring op het terrein van Dok Noord 4 rijdt, ga je rechtdoor tot voorbij de slagboom. Het gebouw recht voor je (F), is de Expeditie. Daarbinnen vind je de repetitieruimte van Victoria Deluxe op de eerste verdieping en de vergaderzaal op de tweede verdieping. Indien nodig kan je het beneden bij het Circuscentrum navragen.

DOXTUDIO
Als je de site binnenkomt langs de kant van het water, loop je de overdekte gang door tot je op het open plein komt. Neem de trap of roltrap aan je rechterkant: DOXTUDIO vind je op het eerste verdiep in het shoppingcentrum Dok Noord, meteen aan de trap. 

HAL 26
Hal 26 is het gebouw op Dok Noord het dichtst bij de Sint-Salvatorstraat. De voorlopige ingang bevindt zich ook aan die kant van het gebouw: via de grijze deur, links naast de Gentse Barbershop. 

DE SPINNERIJ
De Spinnerij ligt in de doorgang tussen De Expeditie en HAL 26. Je vindt de ingang tegenover Café Way.