Caroline Elskens

  • literatuur

Caroline is stevig op weg om het deelnamerecord aan onze literaire cursussen te breken. Wie zoekt, die vindt haar dan ook meestal terwijl ze aan het schrijven is. Van opleiding is ze maatschappelijk assistent, maar literatuur is haar lange leven. Caroline is gedreven vrijwilligster bij de HoleBIB in het Roze Huis van Antwerpen. Als ze daar niet zit, mag je haar altijd bellen voor sushi of om mee te blèren met de songs van Hanson.

/ Hoe kwam je bij WISPER terecht?
In 2011 zocht ik als schrijfster in de dop een cursus om mijn literaire ambities op los te laten. Ik had toen nog nooit van WISPER gehoord, maar enkele muisklikken hebben daar snel verandering in gebracht! 

/ Wie laat jouw creatief bloed sneller stromen?
Ik noem mijzelf een pupil van David Troch. Deze man heeft mij al zoveel geleerd en ik heb zeker één keer per jaar cursus van deze literaire creatieveling nodig. Tevens ben ik voor de jeugdliteratuur enorm begeesterd door Sandrine Lambert. Niet alleen docenten, maar ook veel medecursisten lieten een straffe indruk op mij na, wat meer dan eens resulteerde in een langere vriendschap. 

/ Wat is je meest memorabele WISPER-ervaring?
Lastige vraag! Ik denk dat Schrijven in de Stad, de tweedaagse zomercursus van 2015 in Gent me altijd zal bijblijven. David nam ons toen mee naar het Gravensteen voor inspiratie. Zo inspirerend dat we met alle deelnemers op het einde een speelgoedzwaardje kochten en hem tot ridder van het woord sloegen.

/ Wat is de beste raad die een Wisperling je ooit van de hand deed? 
Over mensen zonder problemen kan je niet schrijven.

/ Durf je je in de toekomst nog aan andere cursussen buiten het literaire veld te wagen?
De afgelopen twee jaar heb ik zowat gekampeerd in het Schrijfhol (dé cursus voor literaire cursisten met een tomeloze schrijfdrang, nvdr) en ik kijk al reikhalzend uit naar de volgende editie. Voorlopig ben ik dus nog wel even zoet met de schrijfcursussen.