WISPER geeft een rondje

Van 20 november t/m 18 december geeft WISPER elke vrijdagavond een rondje! 

Elke week werken we rond een ander thema en kan je kiezen uit een aantal (gratis) online sessies uit onze verschillende kunstdisciplines. 

KLIK HIER VOOR DE PRAKTISCHE INFO
KLIK HIER VOOR DE SESSIES VAN 4 DECEMBER
 

Praktische info

Elke dinsdag posten we hier alvast het weekthema en de sessies die we daarrond gepland hebben op vrijdag

Wie ingeschreven was voor een (deels) geannuleerde najaarscursus, wordt hiervan ook automatisch verwittigd via mail. Uitnodiging niet gekregen? Check je spamfolder of mail annelies@wisper.be 

Elke vrijdag posten we vervolgens de toegangslinks voor alle sessies die avond

Ook hiervan krijg je automatisch een melding via mail. De online sessies verlopen via Zoom. 

Vooraf inschrijven is niet nodig

Omdat online opkomst zo onvoorspelbaar is, werken we volgens het first come, first served principe. Zo willen we iedereen een zo eerlijke mogelijke kans geven om mee te doen. 

Zo weet je of je erbij bent

Wanneer je op de toegangslink klikt, zijn er twee mogelijkheden:

1) je ziet het bericht "waiting for the host to start this meeting" OF je belandt in de virtuele wachtkamer: in dat geval is de sessie nog niet gestart en is het nog even geduld hebben om te weten of je erbij bent. Als er meer mensen in de wachtkamer dan plaatsen in de sessie zijn, krijgt iedereen in de wachtkamer daarvan een berichtje via de chat. 

2) je krijgt het bericht te zien "this meeting is locked by host": in dat geval is de sessie al gestart en/of volzet en kan je niet deelnemen. Hopelijk heb je volgende week meer geluk! 

De eerstvolgende sessies

Op vrijdag 4 december laten we ons inspireren door het thema "MISLEIDING".
Je hebt de keuze uit een online sessie theater, dans, beeld/fotografie en muziek:

/ THEATER o.l.v. Bart van der Heijden

Eén van theaters grootste spelelementen is spelen met verwachtingen van het publiek. We zetten hen op het verkeerde been, leiden hen om de tuin, laten hen iets verwachten ... Om vervolgens daartegenin te gaan, of alsnog de verwachting in te lossen, of nét iets anders in te vullen dan ze verwachten. Deze sessie wordt een duchtig rondje wispelturig flirten met elkaars verwachtingen! 

Tijdstip: vrijdag 4/12 van 19u30 tot 21u30
Voor wie: voor iedereen, ervaring speelt geen rol
Je hebt nodig: pen & papier, een computer met video en audio en liefst een rustige ruimte waar je alleen kan zijn om tijdens de sessies met de docent en deelnemers in video-interactie te gaan

/ MUZIEK o.l.v. Marie Bogaert

Akkoordenschemas's met verassende eindes. Wispelturige melodieën die niet heen gaan waar we verwachten. Vrolijke teksten op cynische of droevige muziek. Hoe kan je de gevoelens van de luisteraar (mis)leiden door te spelen met stemtimbre, timing en intensiteit? 

Tijdstip: vrijdag 4/12 van 19u30 tot 21u
Voor wie: voor iedereen, ervaring speelt geen rol
Je hebt nodig: een computer met video en audio en een rustige plek om tijdens de sessies met de docent en deelnemers in video-interactie te gaan

/ BEELD - FOTOGRAFIE o.l.v. Sara Lamens

Met papier, geprinte foto's, een flard kleur of tekst uit krant of tijdschrift - komen we samen en apart tot een eigen leporello collage. Je ontdekt zo dat er meer zit achter een beeld. Het is de verbeelding die ons tijdens deze sessie bindt!

Tijdstip: ​vrijdag 4/12 van 19u30 tot 21u
Voor wie: voor iedereen, ervaring speelt geen rol
Leg klaar:
eenvoudige prints van foto's (dat mag eigen beeldmateriaal zijn, maar ook fotowerk van anderen), losse beelden uit tijdschriften, schaar (en eventueel cuttermesje), lepel, plakband, ca. 10 vellen wit A4 papier. Eventueel: extra stiften en/of oliepastel.
Je hebt nodig: een computer met video en audio en een rustige plek om tijdens de sessies met de docent en deelnemers in video-interactie te gaan. Een koptelefoon is handig maar geen must. 

/ DANS o.l.v. Ady Elzam

Can we know that what we know is irrelevant, so what we don’t know simply becomes present? Can we forget that we remember? Can we try not to try and succeed by failing? Can we trust out of total fear? And what is the impact of this state of mind on the way we move?

Time: Friday 4th of December from 19h30-21h
For who: for everyone (this session is taught in English)
You need: a computer with a working webcam and microphone and a quiet space to interact with the teacher and the other participants 

Nog vragen? Kijk op www.wisper.be/corona of mail naar saskia@wisper.be of sophie@wisper.be!