Wat we doen

WISPER organiseert artistieke cursussen dans, theater, muziek, fotografie, beeldende kunsten en literatuur voor volwassenen vanaf 18 jaar. Je kan steeds kiezen voor cursussen op je eigen niveau, van absolute beginner tot eigenzinnig gevorderde amateurkunstenaar.

het WISPER effect from WISPER vzw on Vimeo.

De cursussen vinden hoofdzakelijk plaats in Gent, Leuven en Antwerpen, maar je komt ons ook regelmatig op andere plaatsen in Vlaanderen en Brussel tegen met cursussen die we in samenwerking met partners organiseren. In de zomer trekken we naar het buitenland.

Vijf keer per jaar pakken we uit met een nieuw cursusaanbod - check de lanceringsdata hier :   

/ voorjaar en najaar cursussen van januari tot juni en van september tot december

/ zomer buitenland cursussen tijdens de maanden juli/augustus in het buitenland

/ zomer binnenland een zomerweek in Gent (begin juli) en een zomerweek in Leuven (eind juli)

/ pro specifieke cursussen voor leerkrachten en groepsbegeleiders 

/ lux intensieve en lang lopende reeksen van meerdere weekends, een jaar of langer

Een artistieke leerroute bij WISPER is tegelijk toegankelijk en grondig, prettig en pittig, ondersteunend en uitdagend. Daarvoor zorgen professionele docenten, een eigen groepsmethodiek en de boeiende interactie met andere cursisten.

Elk jaar tonen we het resultaat van een jaar lang acteren, schrijven, schilderen, muziek maken, dansen en fotograferen tijdens onze presentatiedagen. Dan trakteren we op een potig programma vol theater- en dansvoorstellingen, expo beeld en fotografie, jams en muziekoptredens en literaire toonmomenten. 

Maar WISPER is meer dan cursussen. We werken samen met vele partners en stampen projecten uit de grond. Zo zorgen we voor een aanbod dat inspeelt op de stad waarin we werken, op het brede en diverse publiek dat we willen bereiken, op wilde ideeën en nieuwe insteken ...

WISPER is erkend en gesubsidieerd door de Minister voor Cultuur van de Vlaamse gemeenschap als gespecialiseerde vormingsinstelling in het sociaal-cultureel werk voor volwassenen. Als een van de grootste gespecialiseerde vormingsinstellingen in Vlaanderen organiseren we op jaarbasis meer dan 500 cursussen waar elk jaar duizenden deelnemers op afkomen.