WISPER Presentatiedagen - programma vrijdag 24 mei in Leuven

Opgelet: het volledige programma is gratis, maar voor de meeste theatervoorstellingen in Leuven moet je wel vooraf reserveren! Dat doe je via saskia@wisper.be

VRIJDAG 24 MEI in LEUVEN

/ doorlopend vanaf 18u - Filmhuis | pop-up expo | fotografische blackbox | afficheproject De FactorY

In het filmhuis worden de hele avond inspiratiebommetjes afgespeeld in de vorm van onze favoriete theater- en dansfilms. 

Tijdens de presentatiedagen tonen verschillende beeldende cursussen hun gezicht tijdens de pop-up expo. Niet per se traditioneel aan de muur, maar juist op die plekken waar de ruimte een meerwaarde is voor wat er getoond wordt. Sommige werken moet je nu eenmaal van dichtbij bekijken, anderen vragen dan weer om meer afstand ... Ga zelf op zoek doorheen het gebouw!

In het atelier op de tweede verdieping kan je een fotopresentatie bekijken in de blackbox. Op zaterdagavond zullen deze beelden vergezeld worden van muziekoptredens en literaire voorleesmomentjes.

Sinds enkele maanden wordt in De FactorY gewerkt aan affiches met een artistieke boodschap. Dit afficheproject wordt voor de eerste maal voorgesteld tijdens de WISPER Presentatiedagen - samen met enkele andere curiositeiten uit en rond het atelier. 

/ 19u - literair salon

Schrijfcursisten lezen voor uit eigen werk in een intieme setting. 

/ 20u - Theatervoorstelling: De Tragische historie van Elisha Gray (door de cursisten van de speedproductie II o.l.v. Eva De Mulder) - opgelet: voor deze voorstelling moet je reserveren via saskia@wisper.be

Sommige mensen hebben bijzonder veel pech. Elisha Gray is de koning van het pechdom. Immers, moest hij twee uur en vijf minuten vroeger aan het octrooikantoor gestaan hebben, dan zouden we nu grayen in plaats van bellen. De acteurs van speedproductie II volgden meerdere cursussen en stonden al vaker op de planken. Op zeven repetities verzonnen zij het leven van Elisha Gray rondom een geschiedkundige anekdote. Ze maakten tekst, onderzochten vormen, kozen speelstijl.

/ 20u30 - concert door D.K.L.S.T (band gegroeid uit de cursistengroep van de LUX Muziek: improvisatie, arrangement, opname)

D.K.L.S.T (spreek uit: Daklijst) staat voor Danny, Simone, Katrin, Leen, Tom, die elkaar leerden kennen tijdens de cursus LUX Muziek in 2018. Ze spelen eigen nummers en composities voor piano, gitaar, ukulele en zang. 

/ 21u - Theatervoorstelling "De Jossen" van Tom Lanoye (door de cursisten van speedproductie I o.l.v. Bart Van der Heijden) - opgelet: voor deze voorstelling moet je reserveren via saskia@wisper.be

In het land van de Jossen is iedereen Jos, wordt iedereen beschermd door het gezamenlijke Jos-zijn, zijn de Jossen veilig en Jossig. Tot een Jos wil ontJossen. Dat zet alle Jossen op scherp … De acteurs van speedproductie I –oftewel De Jossen- analyseerden, maakten keuzes en repeteerden gedurende zeven lessen. Dat betekent snelle beslissingen, meteen op scène gaan, risico nemen, voluit springen zonder derde oog. Belangrijke vaardigheden voor een startend acteur. 

/ 21u - Theatervoorstelling: De Willies (door de cursisten van LUX Acteren 3e jaar o.l.v. Jo Jochems) opgelet: voor deze voorstelling moet je reserveren via saskia@wisper.be

Het is avond. Negen stoelen. Negen zwemmende zielen. Ze zitten. Ze zwijgen. Ze verlangen. Ze ploeteren en wroeten. Ze zoeken en vinden ... de rol van hun leven.