WISPER Presentatiedagen - programma zaterdag 25 mei in Leuven

Opgelet: het volledige programma is gratis, maar voor de meeste theatervoorstellingen in Leuven moet je wel vooraf reserveren! Dat doe je via saskia@wisper.be

ZATERDAG 25 MEI in LEUVEN

/ doorlopend vanaf 15u30 - Filmhuis | pop-up expo | afficheproject De FactorY

In het filmhuis worden de hele avond inspiratiebommetjes afgespeeld in de vorm van onze favoriete theater- en dansfilms. 

Tijdens de presentatiedagen tonen verschillende beeldende cursussen hun gezicht tijdens de pop-up expo. Niet per se traditioneel aan de muur, maar juist op die plekken waar de ruimte een meerwaarde is voor wat er getoond wordt. Sommige werken moet je nu eenmaal van dichtbij bekijken, anderen vragen dan weer om meer afstand ... Ga zelf op zoek doorheen het gebouw!

Sinds enkele maanden wordt in De FactorY gewerkt aan affiches met een artistieke boodschap. Dit afficheproject wordt voor de eerste maal voorgesteld tijdens de WISPER Presentatiedagen - samen met enkele andere curiositeiten uit en rond het atelier. 

/ 16u - Zing mee in het Nederlands: iedereen welkom! (begeleiding door Bart Callebaut en Jonas Van Esch)

Een feelgood zangstonde waarop iedereen welkom is! Notenkennis is helemaal niet nodig: het plezier van samen zingen staat centraal. Het repertoire is 100% Nederlandstalige, denk aan liedjes zoals Ik hou van u (Noordkaap), Daar is de lente (Jan De Wilde) of 2 meisjes op het strand (Raymond Van Het Groenewoud). Plezier gegarandeerd! Ook wie zelf een instrument speelt, is welkom. Klik HIER voor meer info.

/ 17u - workshop: proeven van hedendaagse dans (begeleiding door Georgina del Carmen Teunissen)

Je hoeft geen ervaring te hebben om te ontdekken hoe fijn het is om te bewegen en (samen) te dansen.  Het enige wat je nodig hebt voor deze proeversworkshop, is een goeie portie nieuwsgierigheid! Een uurtje verkenning en dansplezier waarbij we ons amuseren en improviseren met de mogelijkheden van ons bewegend lichaam! 

/ 17u30 - wandeling: beeldende cursussen tonen hun gezicht

We vertrekken in groep beneden in het café en ontdekken samen alle tentoongestelde werken in het gebouw - op plekken waar je het niet meteen zou verwachten! 

/ 18u - fotografische blackbox 

In het atelier op de tweede verdieping kan je een fotopresentatie bekijken in de blackbox. Later deze avond zullen deze beelden vergezeld worden van muziekoptredens en literaire voorleesmomentjes.

/ 19u30 - Clownerie op de planken (door de cursisten clownerie o.l.v. Sven Verelst)

De kracht van de clown schuilt in zijn falen. De clowns zoeken kwetsbaarheid, genieten van hun eigen belachelijkheid, maken er gretig gebruik van. Ze zoeken naar transparantie, deplastificeren zichzelf … en dat alles voor een publiek, wat de oefening nog nét iets steviger maakt.

/ 19u30 - cursistenpodium meets blackbox - gevolgd door OPEN JAM (door de cursisten mondharmonica o.l.v. Daniel Frett, cursisten zang o.l.v. Jan Cannaerts, muziek o.l.v. Bart Callebaut en LUX Zang o.l.v. Indra Boone)

De cursisten van verschillende muziekcursussen treden op met de fotografische beelden van de blackbox als achtergrond. En dat levert een extra gelaagd geheel op! Nadien mondt het geheel uit in een open jam waarbij elke zang en elk instrument welkom is. 

/ 20u15 - voorleesmomenten literatuur

Ook de schrijfcursisten maken hun opwachting in de blackbox fotografie om er voor te lezen uit eigen werk!

/ 20u - improvisatietheater op de planken à la Inspinazie (door de cursisten improvisatietheater o.l.v. Charlotte De Metsenaere) - opgelet: voor deze voorstelling moet je reserveren via saskia@wisper.be

Een podiumkunst om van te snoepen, het improvisatietheater . Deze geoefende spelers memoriseren geen script noch knutselen ze aan decor. Ze zijn getraind op improviseren voor een publiek, en zetten tijdens dit toonmoment stevig in op een langer verhaal, gebaseerd op een suggestie uit het publiek. Kom ze inspireren en laat je meeslepen door een uniek verhaal.

/ 20u - dansvoorstelling: Dochters van Eva (o.l.v. Georgina del Carmen Teunissen en Pat Van Lantschoot)

De Dochters van Eva doken hun herinneringen in. Over rode Deux Cheuvauxkes en bloezen die blijven hangen aan deurklinken en over wachten. Een hedendaagse dansvoorstelling over wachten op wat geweest is ... of op wat nog komen gaat?

/ 20u15 - Theatervoorstelling: De Willies (door de cursisten van LUX Acteren 3e jaar o.l.v. Jo Jochems) - opgelet: voor deze voorstelling moet je reserveren via saskia@wisper.be

Het is avond. Negen stoelen. Negen zwemmende zielen. Ze zitten. Ze zwijgen. Ze verlangen. Ze ploeteren en wroeten. Ze zoeken en vinden ... de rol van hun leven.

/ 21u - Theatervoorstelling: TOUT PEUT ARRIVER/ALLES KAN (door de cursisten van Acteren op de planken o.l.v. Arne Baeck)- opgelet: voor deze voorstelling moet je reserveren via saskia@wisper.be

Tien bewoners in den blok zoeken naar connectie, zoeken naar gesprek, zoeken naar toekomst. Vastzittend in het verleden. Over graag zien en graag gezien willen worden. Over zoeken en de onmogelijkheid van het vinden. Een tragikomische voorstelling die zich afspeelt als een film: u woont er middenin, u zit er bovenop. 

/ 21u30 - Afrikaanse dans (door de danscursisten o.l.v. Fanny Heuten)

Afrikaanse dans is een krachtige lichaamstaal en daar gingen de dansers van deze verdiepingscursus dan ook mee aan de slag. Ze werden uitgedaagd om hun eigen kleur te ontdekken, hun lichaamstaal te ontwikkelen, expressie en emotie in dans te leggen en bij dat alles hun eigen grenzen te verleggen. Het resultaat zie je tijdens dit toonmoment met aanstekelijke live percussie!