WISPER Presentatiedagen - programma zondag 26 mei in Gent

In Gent bestaat ons programma uit drie verschillende componenten: Belleke Trek wandelingen, performance-clusters en een artistiek mijnenveld dat doorlopend geopend is van 13u tot 22u.

Het loont dus zeker de moeite om voor of na een performance-cluster nog even te blijven rondhangen want we hebben onze lokalen volgestouwd met de ene kunstzinnige beleving na de andere. 

Reserveren is niet nodig, maar de plaatsen voor de performance-clusters zijn beperkt, dus kom zeker op tijd als je zeker wil zijn van je plek!

/ de BELLEKE TREK wandelingen - start om 12u15 en 15u45

Belleke Trek is een artistiek buurtproject waarbij Wisperlingen vanuit verhalen van buurtbewoners een onderzoek zijn aangegaan. Het resultaat tonen ze tijdens een wandeling door de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham! Er start een wandeling om 12u15 en één om 15u45, telkens in de Warandestraat 13. 

/ 14u-15u30 – PRESENTATIEBLOK 1 
(door o.a. de cursisten Parkour en Dans o.l.v. Mileen Borgonjon & Niels Van Santen, De Dichters o.l.v. Peter Mangelschots en Speedproductie acteren o.l.v. Anneleen Cnudde)

Laat je op sleeptouw nemen langsheen verschillende artistieke disciplines in actie! Met beeldende werken, poëtische verrassingen, dansante interventies en de theatervoorstelling Antigone (een bewerking van het stuk van Anouilh).

/ 16u-18u - ARTISTIEK MIJNENVELD
(door de cursisten LUX Fotografie o.l.v. Arian Christiaens en Jeroen Brejou, Lightroom als schildergereedschap o.l.v. Jeroen Brejou, Schilder- en Tekenwerkplaats o.l.v. Liesbet Verschueren, Podcast o.l.v. Maya Wuytack & Brecht Vanmeirhaeghe & verschillende schrijfcursussen)

Struin ongegeneerd rond door onze gebouwen en ga op ontdekking. Ons artistiek mijnenveld bulkt van de verrassingen: fotocompilaties, schilder- en tekenwerken, voorleesmomenten en woordhapjes. Maar ook: geluidsfragmenten, theatrale en dansante interventies en muziek van het Buskerkollektiv

/ 18u-19u30 – PRESENTATIEBLOK 2
(door de cursisten LUX Zang o.l.v. Indra Boone, Improvisatietheater o.L.v. The Lunatics & Stem in beweging o.l.v. Mileen Borgonjon & Indra Boone)

Verschillende zangconcertjes, een geïmproviseerde theatervoorstelling en stemmen in beweging. 

/ 20u tot 21u30 - PRESENTATIEBLOK 3 
(door de cursisten LUX Acteren 3de jaar o.l.v. Jo Jochems & Buskerkollektiv o.l.v. Yannick Van Loo)

De spelers van LUX Acteren 3 sluiten af met hét orgelpunt van hun driejarige opleiding: theatervoorstelling De Willies. Nadien brengen de muzikanten van het Buskerkollektiv swingende arrangementen uit de jaren '20 tot '50.